Stage in de Customer Service & Influencer Marketing – focus Nederland

Job description

Wij van Kapten & Son creëren producten voor elke situatie. Met onze rugzakken, horloges, zonnebrillen, brillen & accessoires stimuleren wij mensen om moedig, dynamisch, betrokken, gepassioneerd en open te zijn – eigenschappen waarover ieder hier bij Kapten & Son beschikt. #BeKapten.

Ons werk kenmerkt zich door passie en dynamiek en altijd is de wil aanwezig om beter te zijn dan gisteren. We hebben de moed om dingen te veranderen, ons op nieuw terrein te begeven en verantwoordelijkheid te nemen. We werken samen met als doel een van de meest succesvolle lifestylemerken van Europa te worden.


Hoe krijgen we dat voor elkaar? Met meer dan 150 slimme medewerkers, een buitengewone motivatie en bovengemiddelde hands-onmentaliteit van iedereen. Onze producten zijn wereldwijd vertegenwoordigd, we hebben 6 eigen stores en meer dan 1 miljoen fans op social media.


Wil je deel uitmaken van ons team en je door de Kapten-mentaliteit laten inspireren? Dan hebben we misschien iets voor jou: word stagair (m/v/d) op de customer service & influencer marketing - focus Nederland!


  • Je wordt in het begin systematisch ingewerkt in de verschillende onderdelen van onze enthousiaste klantenservice
  • Tot je taken behoren vooral het telefonisch te woord staan van onze klanten, e-mails beantwoorden, aanspreekpunt zijn voor de post en de live chat verzorgen
  • Bijna niemand zal de feedback van onze klanten beter kennen dan jij! Met jou en je kennis willen we langetermijnstrategieën voor de service en de productontwikkeling uitwerken
  • Je communiceert met onze afdelingen logistiek en marketing zodat je altijd up-to-date bent en onze klanten de beste service kunt bieden
  • Je ondersteun onze countrymanager met de influencer marketing voor de Nederlandse markt door zelfstandig naar geschikte accounts voor onze markt te zoeken, over prijzen te onderhandelen en het succes van de postings te checken en te analyseren

Job Requirements

  • Doe je een studie op het gebied van communicatie, economie, pedagogiek of een aanverwante opleiding of heb je al een studie afgerond in 1 van deze vakgebieden?
  • Spreek je vloeiend Nederlands en Engels?
  • Vind je het belangrijk dat de dagelijkse werkzaamheden op de klantenservice en op kantoor soepel en vriendelijk verlopen?
  • Vind je het leuk om met mensen te communiceren?
  • Zijn tevreden klanten voor jou een persoonlijke doelstelling?


Zeg je nu volmondig “ja!“? Laat ons dan nog even in het kort vertellen wat jou te wachten staat:

We bieden naast bijna onbeperkte groeimogelijkheden en eigen verantwoordelijkheid vanaf dag 1 vooral een omgeving waarin je kunt laten zien wat je allemaal in je mars hebt. We bieden onze medewerkers regelmatige teamevents, flexibele werktijden, platte hiërarchieën en korting op onze producten. Bovendien hebben we een flat rate voor drankjes, verse fruitmanden, een ginbar en ontbijt en lunch tegen een voordelig tarief in het restaurant van ons kantoor met prachtig uitzicht op de Rijn.

Wij vinden het hier geweldig! Jij ook? Solliciteer dan nu!

 

Start: 1 augustus 2021

Periode: 6 maanden